Een grondige hekel aan gronden

Mijn naam is Aad van den Heuvel en ik ben eigenaar van online mediteren, samen met mijn vrouw Willeke. Ik werk normaal gesproken liever achter de schermen, maar voor de nieuwe site wil ik ook een kijkje geven in mijn zoektocht op spiritueel vlak.

Mijn eerste intuïtieve stappen

De eerste stappen die ik zette op het spirituele vlak waren in een cursus intuïtieve vaardigheden die ik zo’n 20 jaar geleden heb gevolgd. Het was wel een leuke cursus, maar ik had soms wat moeite met de “ervaringen” van mede-cursisten. Oneerbiedig noemde we het de zweefcursus.

Die cursus was aanleiding Reiki 1 en 2 te gaan doen. Dit vond ik heel bijzonder, het healen sprak me zeker aan. Ook het op afstand kunnen helpen van iemand vond ik fascinerend. Na afronding van Reiki 2 kon ik echter niet bepalen wat voor mij een logische volgende stap was. Reiki 3 was het niet, maar wat wel wist ik niet. In de jaren daarna heeft het stil gestaan op spiritueel gebied. Iets dat alleen op de achtergrond aanwezig was, of binnenshuis soms een klein rolletje had.

Energetisch therapeut in opleiding

Zo’n 2 jaar geleden leerde ik Amanda van De Healing Academy kennen. Door haar weer op ontdekkingstocht gegaan op het spirituele vlak. Met een nuchtere kijk op zweverige zaken en een grote dosis humor en kennis helpt ze me op mijn pad naar energetisch therapeut/master.

Na de inwijding in de healing energie was het van belang om op een andere manier te leren gronden (Omdat het energetisch spectrum breder is dan bij Reiki is de gronding nog belangrijker). Eerlijk gezegd had ik al tijdens de Reiki-opleiding wat moeite met gegrond blijven. Het gevolg was dat mijn energie enorm versnipperd was, ik wilde overal tegelijkertijd zijn. “Astraal gaan” was de term die daaraan gekoppeld werd tijdens de opleiding nu.

Verschillende mogelijkheden werden aangereikt om me te helpen gronden maar ik werd ook gestimuleerd om op zoek te gaan naar mijn eigen manier.
Ik kreeg een grondige hekel aan gronding, want echt lekker ging het niet.

Grondig schieten

Totdat op de een of andere manier het kwartje viel op de schietbaan. Een rare plek misschien om tot inzicht te komen, maar voor mij was het ineens heel duidelijk.
Ter ontspanning ben ik graag bezig met boogschieten. Na een chaotische week met veel verschillende indrukken en emoties stond ik op de baan te turen naar het blazoen (het doelwit). De houding die je aanneemt bij boogschieten bleek voor mij een perfecte houding om te gronden. Met rechte rug, de benen iets uit elkaar bleek het afvoeren van energieën naar moeder Aarde wel ineens logisch en goed te werken. De energieën van de hele week stroomde van me af en ik kreeg daardoor een gevoel van opluchting.

Sindsdien is gegrond zijn eerder regel dan uitzondering. Iets wat erg lekker aanvoelt. Wil niet zeggen dat ik er nu constant mee bezig ben, zeker niet. Maar toen ik laatst voor een oefening bewust mijn gronding moest verbreken voelde dat zo raar en onprettig.

Zo ging ik dus voor dit deel van de opleiding van onbewust onbekwaam naar onbewust bekwaam. Erg benieuwd naar de lessen die me nog te wachten staan.

Ben jij ook in een traject bezig, of ben je “uitgeleerd”. Ben benieuwd naar je ervaringen. Ik hoop in ieder geval dat je je thuis gaat voelen / voelt op Online Mediteren. Dat je kunt genieten van de bijdrages van andere en dat ze eventueel helpen bij je zoektocht naar je eigen methodes.

Want wat is het ontdekken van het spirituele in je zelf een mooie zoektocht.

Aad

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.