De 8 levenshoudingen van Mindfulness. Deze week nummer 4: Geduld

De 8 levenshoudingen van Mindfulness. Deze week nummer 4: Geduld

Geduld is een schone zaak…

We leven in een wereld die continu in verandering is en hebben te maken met toenemende complexiteit in de samenleving en ook in organisaties. Van particulieren, werknemers, leidinggevenden en ondernemers wordt meer dan ooit verwacht dat ze zich aanpassen aan hun omgeving die zich snel ontwikkelt en continu verandert. Bovendien werken mensen harder en langer en wordt verwacht dat ze duurzaam inzetbaar zijn en eigen verantwoordelijkheid nemen als het gaat om hun persoonlijke ontwikkeling. Mensen die zich hiervan bewust zijn, komen in beweging en gaan op zoek naar een nieuwe levensstijl.

Mindfulness IS een levensstijl. Het is een combinatie van oosterse wijsheid en westerse psychologie. De basis van Mindfulness is het aandacht geven aan het NU op een niet-veroordelende manier. Als je Mindfulness in je leven toelaat, probeer je niet om dingen te veranderen, het gaat zelfs niet om ontspanning, maar om het waarnemen van wat er aan de hand is zonder het gebruikelijke kritische commentaar. Ontspanning is niet het doel … het is een gevolg. In plaats van weg te rennen of negatieve gedachten en gevoelens te onderdrukken, leer je ze vanuit een andere hoek te bekijken, ze door een andere lens te ervaren. Steeds maar weer proberen dingen te veranderen, is wat ons uiteindelijk uitput. Een geduldige houding ontwikkelen is hierbij van belang.

Jezelf de tijd gunnen voor je persoonlijke ontwikkeling … geeft rust.
Begrijpen en accepteren dat dingen hun tijd nodig hebben … geeft rust.
Een geduldige houding naar jezelf en anderen … geeft rust.

Dit leer je niet zelfstandig uit een boek. Je hebt begeleiding nodig om Mindfulness in jouw leven te kunnen integreren. HOE je zo’n geduldige houding kunt aannemen, leer ik je graag in mijn 8-weekse Mindulnesstraining ‘intenser en bewuster leven

Ik ben Esther van der Sluis, coach-counsellor en Mindfulnesstrainer bij IndivForte Stressverminderingen en Mindfulness.

 

Volgende week levenshouding 5: Vertrouwen

 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.