Orgonites

Foto van Artisan-Gifts

Wat is een orgonite?

Orgonite is een combinatie van verschillende kristallen, metaal en kunsthars die samen in een bepaalde vorm worden gegoten. De combinatie van deze materialen biedt bescherming en zet negatieve energie om in positieve energie.

Het is dankzij een wetenschappelijk onderzoek van dr Wilhem Reich dat wij tegenwoordig de voordelen mogen ervaren van orgonite. Hij noemde deze prachtige kosmische energie Orgon. Later ook wel bekend als ‘Chi’ of ‘Prana’.

Materialen in orgonite

Foto van Artisan-Gifts

De basis van een goede orgonite is altijd hars, voldoende metalen en een enkele kristal. Met deze combinatie heb je (indien gemaakt met de juiste intentie en energie) al een prima functionerende orgonite.

De werking van de edelstenen wordt versterkt in een orgonite door het Piëzo effect. Het Piëzo effect zorgt voor een druk op de gebruikte kristallen. De elektrische spanning die door deze druk vrijkomt wordt dankzij de metalen overgebracht op de persoon die de orgonite vasthoudt of in zijn/haar leefomgeving.

Orgonite dient altijd gemaakt te worden met de juiste intentie en in een energierijke omgeving. Dit versterkt de werking.

Naast materialen is ook kleur belangrijk bij het maken van een orgonite. Door de toepassing van kleuren ontstaat er een soort aantrekkingskracht: je intuïtie geeft helder aan wat je op dat moment nodig hebt (bijvoorbeeld rood voor meer energie en daadkracht, groen voor rust, blauw voor kalmte en paars om je spiritualiteit verder te ontplooien).

Het effect van orgonite

In je leven bouw je vele lagen om je heen door alles wat je meemaakt. De energie van orgonite kan inwerken op deze lagen en deze afbreken. Maar je bent zelf te allen tijde degene die aan het roer van dit proces staat.

Daarnaast is orgonite bekend om de volgende eigenschappen:

 • Het werkt continu.
 • Het helpt de negatieve etherische energie te transformeren in positieve energie.
 • Het zuivert de atmosfeer, ontgift het water, eindigt droogte.
 • Het reinigt en brengt je aura en chakra’s in balans.
 • Het is effectief tegen electrosmog en negatieve aardstralen.
 • Helpt tegen slapeloosheid en chronische nachtmerries.
 • Het vermindert de schadelijke effecten van EMF en andere straling.
 • Geeft bewustwording aan je zintuigen, helpt hen te ontwaken en te ontwikkelen.
 • Het beperkt / neutraliseert WIFI straling.
 • Het helpt planten beter groeien, versterkt de afweer tegen ongedierte en zorgt dat planten minder water nodig hebben.
 • Het harmoniseert de Chi in en om je heen

Foto van Artisan-Gifts

Foto van Artisan-Gifts

Hoe kun je een orgonite zelf gebruiken?

Een orgonite is bijvoorbeeld goed in te zetten bij Reiki, healing en meditaties.

Je plaatst de orgonite in je leefomgeving, slaapkamer, praktijkruimte, daar waar je het nodig vindt. Mijn advies is om verschillende plaatsen in je huis of praktijk uit te proberen. Geef het tijd en is de energie eerst te intens, plaats het dan wat verder bij je vandaan en bouw het op.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.