Wat brengt 2018?

Hoi, ik stel me even aan je voor. Ik ben Amanda Bouman directeur van De Healing Academy, de opleiding tot energetisch therapeut. Eigenlijk had ik mezelf beloofd dat ik niet zou bloggen. En ja, dan vraagt Online Mediteren ineens of ik een blog wil schrijven. En ik vind dit zo’n gaaf platform dat ik me maar over mijn koudwatervrees heb heen gezet. Zo zie je maar, zeg nooit nooit.

Wat zegt de tarot over 2018?

Elk jaar trek ik een tarotkaart voor het nieuwe jaar. Niet om de toekomst te voorspellen. Dat is sowieso lastig. De kaart die ik getrokken heb voor dit jaar hou ik het hele jaar in mijn achterhoofd. Leerpunten, ontwikkelpunten, valkuilen. En voor dit jaar heb ik de Hoge Priesteres getrokken.

Rider Wait Tarot

De hoge priesteres wordt vaak afgebeeld zoals ze er in de Rider Wait Tarot uitziet:hogepriesteres

Serieuze dame. Ze kijkt nadenkend en een beetje streng. En dat klopt ook wel. En dan is het ook nog eens een kaart waar twee op staat. Jasses. In de tarot gaat de twee eigenlijk altijd over keuzes maken, dualiteit, mannelijkheid en vrouwelijkheid. Wat je noemt een pittige kaart om als aandachtspunt te hebben voor een heel jaar.

Huisvrouwen Tarot

Ik ben niet voor één gat te vangen en ik dacht: Weet je wat ik doe, ik pak de Huisvrouwen Tarot erbij. En hopsa de hogepriesteres van de huisvrouwen tarot erbij gepakt.

Kijk je met me mee: Dat is al hele andere koek. Pardon siroop. Op deze kaart staat: Secret Syrup – The secrets of the universe are sweeter then you think. Daar loop jij vast ook warm voor.  Dit gaat over dingen ontrafelen en bezig zijn met de geheimzinnige dingen die het universum te bieden heeft.

Want waar gaat die hogepriesteres over? Wat zijn de leerpunten, ontwikkelpunten en de valkuilen van de hogepriesteres.

Leerpunten zijn: jezelf openen voor nieuwe mogelijkheden (hé waar ken ik dat van. Bloggen en ik en koudwatervrees) je uiten (oeps dat is bloggen ook toch), laten zien wat je kunt en je spiritualiteit ontwikkelen en in aanraking komen met de hogere dingen van het universum.

Je zou kunnen zeggen dat dit het jaar is van het ontwikkelen van je intuïtieve vermogens, je zachte kracht, je levensbrengende vermogens. Of dat nu gaat om een project of om daadwerkelijk zwanger zijn. En daar dan ook nog vreugde aan beleven. En mensen enthousiasmeren in je vreugde.

De Voyager Tarot

Nu word ik blij. Dat is namelijk ook wat we de studenten aan De Healing Academy willen leren. En toen heb ik er nog een andere tarot bij gepakt. Een totaal andere. Zo krijg ik het hele plaatje van de hoge priesteres en de leerpunten die dat brengt compleet. Ik heb gekozen voor de Voyager Tarot. Eens lezen wat de Voyager tarot er van zegt:

Leerpunten, ontwikkelpunten en valkuilen van de Hoge Priesteres van de Voyager Tarot

 • Wat wil mijn onderbewustzijn me vertellen;
 • Welke waarheid zoek ik;
 • Hoe kan ik mijn intuïtie in de wereld gebruiken;
 • Waar ben ik gevoelig voor;
 • Hoe bescherm ik mijzelf;
 • Hoe kan ik een ziener zijn;
 • Welke innerlijke wijsheid bezit ik;
 • Wat wil ik in mijzelf onderzoeken;
 • Wat zien anderen in mij;
 • Welke antwoorden bezit ik;
 • Wat moet ik emotioneel loslaten;
 • Hoe spreek ik mijn ruimere visie op de dingen aan;
 • Hoe ondersteun ik mijzelf in mijn emotionele ontwikkeling;
 • Wanneer heb ik rust nodig.

Kijk, dat zijn nog eens handvatten waar je wat mee kunt. En ik vind ze wel toepasselijk. Er stond wel wat op mijn aandachtspunten lijstje voor dit jaar.

Ha, simpel een kaartje trekken is er niet meer bij hè. Jawel natuurlijk wel. Gewoon voor de leuk trek ik vaak een orakelkaart als aandachtspunt voor de dag. Alleen als ik een kaart voor een heel jaar trek, waar ik echt wat van wil leren dan diep ik ‘m helemaal uit.

En wat kun jij ermee? Kun je antwoorden geven op een paar van deze vragen of misschien wel alle vragen? Zo ja, dan daag ik je uit om de antwoorden op te schrijven. Over drie maanden beantwoord je de vragen nog een keer. Eens kijken wat er dan veranderd is.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.