De huisluisteraar: Laat je huis spreken, hoor wat het leven je zegt

“Wat zegt je huis?”

De eerste vraag die ik graag inzet wanneer mensen me hun problemen voorleggen. “Huh? Wat zegt je huis? Wat bedoel je daar mee?” Nou, heel simpel: als je al een tijdje een wens of een worsteling hebt in je leven, en het lukt je maar niet om er een doorbraak in te krijgen, heb je dan weleens goed naar je huis geluisterd? Je huis is namelijk een heel zuivere reflectie van jezelf. En bevat daarmee een schat aan informatie.

Groei in huis

Stel je voor: je hebt een heerlijk huis, waarin je je helemaal prettig voelt. Alles super Zen en volgens de laatste trends van de woonbladen. Of je hebt juist een huis dat net een beetje te klein aan het worden is, te rommelig, te ongezellig. Wat blijkt, dát maakt allemaal niet zo veel uit voor wat je huis  jou te zeggen heeft over waar je staat in het leven. Interessant wordt het pas wanneer je er echt bewustzijn over hebt! In alle gevallen kun je in je huis namelijk opvallende informatie vinden over je onderbewuste. Laat je huis spreken, en hoor wat het leven je te zeggen heeft! Je huis kan je dus altijd laten zien wat jouw persoonlijke volgende stappen in het leven zijn.

Woon identiteit

Iedereen heeft ook een persoonlijke woon-identiteit. Een uniek profiel, waarmee je de balansen en disbalansen in je leven kunt herkennen in je woning. Wat voor de een waar is hoeft voor de ander dus helemaal niet te gelden. Zo betekent een heel strak en opgeruimd huis niet automatisch dat je ook ontzettend ‘Zen’ of ‘Feng Shui’ bent. Het gaat altijd over de persoonlijke relatie tussen bewoner en de leefomgeving. En juist dat maakt de puzzel interessant, zeker als je met meerdere mensen in huis woont!

Meer bewustzijn

Huisluisteren gaat dus niet over een huis zomaar helemaal Feng Shui’en. Het gaat over meer inzicht krijgen in jezelf. Meer bewustzijn en met dat bewustzijn ook veel meer bewust te kunnen doen! Denk aan mediteren. Het is nooit een klankschaal die de Zen -kwaliteit van een meditatie bepaalt. Het is je eigen focus op het geluid ervan die daar voor zorgt. Zo bepaalt je huis en/of interieur ook niet de Feng Shui – kwaliteit van je leven. Dat doet je persoonlijke bewustzijn op de energie ervan!

Effectieve aanvulling

Even terug naar de hulpvraag: er is een wens of worsteling in je leven waar je al een tijdje mee worstelt. Hiervoor heb je misschien ook al diverse specialisten in de arm genomen, die je goed op weg helpen. Dat kan van alles zijn. Een relatieprobleem, een gezondheidsprobleem, de wens om je carrière een boost te geven, het gevoel dat er een oud trauma nog niet lekker verwerkt is. Inzicht over deze en andere wensen en worstelingen geeft verdieping aan je leven, en een rijkere relatie met jezelf.

Dit kun je nog veel verder versterken door in je huis dat inzicht te herkennen, te activeren en te optimaliseren! De reflectie tussen jou en je huis gaat namelijk twee kanten op. Zo help je uiteindelijk dus ook het huis om jouw persoonlijke processen te ondersteunen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.