Visualisatie voor verder onderzoek (video)

Verbindingen

In mijn vorige artikel schreef ik over je persoonlijke ruimte innemen. Tijdens de visualisatie werden je misschien situaties duidelijk die je eerder niet wilde geloven of zien.
Mensen die je geen ruimte geven of gunnen. Of misschien mensen waarvan je dacht dat je contact met ze had en die met hun rug naar je toe stonden. De houding en plek ten opzichte van jou van iedere persoon in de ruimte tijdens de visualisatie zegt ook iets over de energetische verbinding in het dagelijks leven.

Maar… wat moet ik daar nu mee? Ik heb het gezien en dat kan ik toch niet heel erg veranderen.

Nee, dat klopt.

Bijdrage van verbindingen in je leven

Maar toch mag je gaan onderzoeken wat de bijdrage is van deze verbindingen in je leven.

Dit kun je doen door jezelf een aantal vragen te stellen.

  • Was deze persoon tijdens de visualisatie bereid om jou je eigen ruimte te gunnen?
  • En welke houding nam deze persoon toen je vroeg of hij/zij uit je persoonlijke cirkel wilde gaan?
  • Hoe is jullie contact in het dagelijks leven?
  • Gelijkwaardig?
  • Word je betutteld?
  • Of is er eigenlijk geen ruimte voor jouw verhaal?

Aan de hand van deze informatie kun je gaan onderzoeken.
Hoe zou jij deze relatie graag zien? Is dat een gezonde situatie?
Is er ruimte voor beweging in de dynamiek van deze relatie.

Ga er mee spelen.

Energetische uitnodiging

Je kunt de ander energetisch uitnodigen, vanuit de hoogste energie van liefde en licht, om een beweging te maken. Onderzoek je grenzen hierin. Wat is er wel en wat is er niet oke voor jou.

Een relatie is geven en nemen en daar hoort een balans in te zitten. Zorg dat je hierin bent afgestemd op jouw hoogste waarheid. Energetisch uitnodigen is niet dwingend of stalkend… dat is een uitnodiging vanuit liefde.

Zorg dat je tijdens ontmoetingen of contact-momenten heel dicht bij jezelf bent en je bewust bent wat er in de dynamiek gebeurd. En weet dat jij het waard bent om gelijkwaardige relaties te hebben. En daar mag je ook voor gaan staan.

Familie opstelling

Soms is een verbinding zo vertroebeld dat het heel lastig is om die duidelijk te krijgen. In dat geval kun je bijvoorbeeld een (familie-) opstelling overwegen. Daarin onderzoek je de verbinding met representanten of grondankers en krijg je heel veel inzicht in het waarom van een situatie. Ook ontstaat er beweging in de energetische dynamiek.

Als een bepaalde verbinding/relatie echt niet goed is, ga dan onderzoeken waarom je toch in deze verbinding blijft.

Bucketlist

Stel jezelf de vraag… als ik morgen te horen krijg dat ik nog 3 maanden heb te leven.. met welke mensen wil ik dan mijn bucketlist gaan afwerken. Welke mensen wil ik in die laatste weken in mijn leven hebben.

Doe je ogen dicht en stel het je echt even helemaal voor…. zie de plaatjes voor je van de plaatsen waar je heen wilt gaan. De uitjes die je wilt maken. De liefde die je wilt voelen en ervaren…

Merk je dat je ineens heel andere beslissingen neemt. Waarom gun je jezelf die beslissing wel als je nog 3 maanden te leven hebt en nu nog niet?

Dit is nu jouw leven en je mag het nu al vanuit de hoogst mogelijke kwaliteit leven. Je mag er nu al voor kiezen om helemaal vanuit Liefde te leven. En Liefde vind niet alles maar goed, Liefde is niet dat je een softie bent die alles maar laat gebeuren, over je heen laat lopen.

Vanuit Liefde voor jezelf mag je grenzen aan geven. Aangeven als er iets gebeurt wat je niet okay vind. Je mag kiezen voor contact met de mensen die jou hoog in je energie laten zijn. En mensen die je steeds naar beneden trekken…. waar je “op leeg loopt” om het zo maar te zeggen..

Onderzoek waarom ze nog in je leven zijn. Welke plek geef je ze vanuit Liefde, Liefde voor jezelf? En soms is het ook gewoon goed om het contact te verbreken. Om helemaal voor jezelf te kiezen. Zonder dat je je daar schuldig over voelt.

Want als je er na een tijd geen contact op terug kijkt dan zie je vaak duidelijk wat je allemaal gedragen hebt voor die persoon. En al die energie die je daar normaal aan kwijt was die is dan gewoon voor jezelf. Je bent het helemaal waard om deze beslissingen te nemen.

Niet altijd de makkelijkste! Maar durf jezelf maar op 1 te zetten. Neem je ruimte maar in.

En het kan echt heel interessant zijn om daarna opnieuw de oefening van de visualisatie te doen. Wat verschilt er met de eerste keer?

Leuk als je het laat weten in een reactie onder dit artikel!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.