Levenshouding 1: Mildheid en vriendelijkheid

De 8 levenshoudingen van Mindfulness

De definitie van Mindfulness is dat je aandacht geeft op een speciale manier: doelbewust, op het moment zelf, niet oordelend, aan dingen zoals ze zijn. Een uitgebreidere toelichting op wat Mindfulness is, vind je in het vorige bericht: De 8 levenshoudingen van Mindfulness. Het geeft een eerste indruk van wat Mindfulness is en wat het voor jou kan betekenen.

De komende 8 weken geef ik uitleg over de 8 levenshoudingen van Mindfulness* die je ontwikkelt als je beoefenaar wordt. *bron: handout trainers Centrum voor Mindfulness Den Haag 2016

Levenshouding 1: Mildheid en vriendelijkheid

Dit is een kwaliteit die te maken heeft met het goede willen zien, compassie voor jezelf en anderen, liefde zonder voorwaarden, je kunnen inleven in de situatie van jezelf en anderen en waardering hebben voor het huidige moment: mooi of lelijk.

Wanneer we kunnen begrijpen dat we geen controle hebben over het ontstaan van allerlei fenomenen zoals pijn, ziekte en verlies komt er vriendelijkheid. Immers, als we die controle wel hadden gehad, dan hadden we het vermoedelijk niet laten gebeuren.

Wanneer we dat begrijpen, rest ons niets anders dan mildheid en vriendelijkheid voor onszelf en anderen die met pijnlijke ervaringen en omstandigheden te maken hebben.

Volgende week levenshouding 2: een frisse blik

Tot volgende week!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.