Me-time is een kwestie van discipline!

Er komt een mail binnen van Online Mediteren met als kop: ME-time: hoe neem jij een momentje voor jezelf in je drukke bestaan?

Zo, dat geeft stof tot nadenken. Hoe doe ik dat ook alweer “Tijd nemen voor mezelf”. Ik denk tijdens het lezen van de mail : “Oh, wat een mooie reminder”.

In de waan van de dag

Zo’n twintig jaar geleden ben ik begonnen met tijd voor mezelf nemen. Eerst moest ik elke keer dat ik ging zitten op mijn strepen staan. Er hing altijd wel een man of kind aan de deurkruk met vragen als: Waar liggen mijn sokken, wil jij ook thee of liever koffie. Heb je nog iets nodig?

Nee! Ik heb niets nodig! Ja rust! GRRRRR.

Stug volhouden. Gewoon stug volhouden.

Want wat gebeurde er in de praktijk en de waan van de dag? Als eerste verdwijnt het mediteren in de ochtend, daarna mediteren in de avond, de volgende stap (terug) was staand ontbijten aan het aanrecht.

Tips voor meer me-time

Heb ik tips. Jawel. Een hele flauwe. Tijd voor mezelf nemen is een kwestie van discipline. En wat is mijn motivatie om tijd voor mezelf te blijven nemen? Ik word er echt een leuker en gezelliger mens van. De tijd die ik aan mezelf besteed waarbij ik niet gestoord wordt door telefoon, TV of computer, dat is tijd met kwaliteit.

Ik ben vrolijker, gezelliger en heb meer aandacht voor de mensen om me heen. Elke ochtend neem ik een uur voor mezelf. Yes. Is best veel. Ik sta er vroeger voor op. Soms ga ik zwemmen, een andere keer wandelen. En altijd ga ik even stil zitten en neem de tijd om te mediteren. Heerlijk. Ik kan niet meer zonder.

En ik begrijp dat het moeilijker is als je kleine kinderen hebt of wisselende diensten. Echt. Dat snap ik. Maar zoals nu: Het was er weer in geslopen dat het uurtje een half uurtje werd. Je kent het wel, ik doe het wel even tussendoor. Ik werd er niet vrolijk van.

En radicaal weer dat uurtje in de ochtend voor mij. En als het weer beter wordt een weekend voor mij. Lekker wandelen, fietsen, buiten zijn. Mediteren en genieten. Kopje thee erbij. Ongestoord een boekje lezen.

Discipline. Ook als het eigenlijk niet kan omdat het te druk is met alle dingen die er moeten gebeuren. Zoals het schrijven van een nieuwsbrief, eten koken, boodschappen doen, stukken schrijven. Eerst tijd voor mezelf. Dan gaat alles beter, sneller en soepeler.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.