Me-time voor een opgewekte we-time

Me-time voor een opgewekte we-time

Geef jij jezelf rust cadeau?

Me time, tijd voor jezelf om weer energie te krijgen. Omdat een hoofd dat vol is, een agenda die uitpuilt en een eindeloze to-do-list niet echt helpen om tot rust te komen.

Voel jij je schuldig wanneer jij tijd voor jezelf vrij maakt? Kun jij makkelijk de boel de boel laten? Ben eens heel eerlijk, hoe vaak komt dat voor?

Ga eens na hoeveel ballen jij allemaal in de lucht houdt? Vind jij het toch nog moeilijk om tijd voor jezelf vrij te maken?

Als alleenstaande, ondernemende moeder ga ik niet schrijven dat het makkelijk is om me-time te creëren, maar het is wel noodzakelijk. Jij hebt het namelijk meer dan alle anderen het nodig om je accu op te laden. Want hoe moet het alles reilen en zeilen zonder jou?

Daarom is het verre van egoïstisch om tijd voor jezelf vrij te maken. Ga dagelijks eens 15 minuten met je kop thee, latte macciato of een verrukkelijk glas wijn op de bank zitten en gewoon niets doen. Best moeilijk hoor om aan niets te denken alleen je thee, jij en gewoon het zijn. Maar hou vol en maak er een ritueel van. Jij bent dan even niet bereikbaar voor wie dan ook.

Hoe vaak zeg jij ‘ja’ tegen iets of iemand terwijl je eigenlijk ‘nee’ denkt en voelt? Ga deze situaties herkennen en leer jezelf aan om liefdevol nee tegen anderen te zeggen en daardoor volmondig Ja tegen jezelf. Overigens is opgewekt nee zeggen de beste manier om tijd te winnen. Vooral veel oefenen zodat jij meer tijd voor jezelf creëert.

Geniet van het moment, leef vandaag in het hier en nu. Wanneer er een schitterende lente dag is, maak er dan gretig gebruik van en doe die dingen die noodzakelijk zijn en voor de rest beleef mooie momenten. Maak bewust keuzes. Kies vooral waar jij blij van wordt. Niet alleen ben je het waard, maar je verdiend het ook nog eens om ontspannen te genieten van jouw leven.

Mijn 7 levensingrediënten die ik graag met je deel om  ME-time en meer energie te krijgen zijn:

  • Zet jezelf op je prioriteitenlijst
  • Neem niets persoonlijk
  • Vergelijk je niet met anderen
  • Leer liefdevol loslaten
  • Maak mooie momenten
  • Verdraag wat je niet kunt veranderen en
  • verander wat je niet kunt verdragen

Jij hoeft jezelf niet te verdedigen wanneer je ‘niets’ gedaan hebt. Je hoeft je ook niet te verantwoorden wanneer jij een avond weg bent om eens gezellig naar film te gaan of een hapje te eten met een vriendin. Je hoeft je ook  niet schuldig te voelen wanneer je veel te lang in bad blijft liggen met een goed boek. Deze momenten zijn misschien nu nog schaars, maar eenmaal eraan gewend verlang je naar meer me-time. Start vandaag nog met iets leuks voor jezelf te doen en maak er een gewoonte van. Geef jezelf rust cadeau en maak moeiteloos tijd voor jezelf.

Want zonder me-time is er geen opgewekte we-time.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.